Puppy trimschool

Puppy trimschool

Gewenning aan het trimsalon is een belangrijk onderdeel van de socialisatie.  Daarom bied ik u dit totaalpakket aan: tussen de 3 en 6 maand kan uw pup 4 keer op gewenning komen voor een vast bedrag van 180 euro.


Bovendien: als u met uw pup voor de leeftijd van 9 maand terugkomt, krijgt u een korting van 20 euro bij vertoon van de volle spaarkaart.


De eerste beurt plannen we in tussen 12 en 14 weken: kennismaking en even rondsnuffelen.  De pup wordt ook even op tafel gezet en betast.  Het baasje krijgt uitleg over correct gebruik van de juiste trimmaterialen.  Dit duurt maximum een half uurtje.


De tweede beurt plannen we in tussen 16 en 18 weken: de pup mag opnieuw rondsnuffelen, we zetten hem/haar ook opnieuw even op tafel en laten kennismaken met kam en borstel.  We laten het water in het bad even stromen en we laten de droger even blazen. Dit duurt opnieuw maximum een half uurtje.


De derde beurt plannen we in tussen 20 en 22 weken: opnieuw mag de pup wat snuffelen en spelen, even op tafel en wat verder oefenen met bad en droger.  Nogmaals een half uurtje ongeveer.


De vierde beurt plannen we in tussen 24 en 26 weken: hier hebben we de eerste volledige trimbeurt.  Wassen en drogen, kammen en knippen, scheren waar nodig, oortjes reinigen, nageltjes knippen, tandjes nakijken.  Dit kan makkelijk 2 uur duren. 


Tijdens de 1ste 3 beurten mag het baasje erbij blijven, want lang duurt het ook niet.  De vierde trimbeurt ben je vrij of je erbij blijft of niet.  Soms is het beter om niet te blijven.Waarom is deze gewenning eigenlijk zo belangrijk?


Voor een hond is het niet evident of logisch dat een vreemde hem/haar zomaar overal aanraakt.  Daarbij zijn er in het trimsalon veel vreemde geuren en geluiden en dan wordt een trimbeurt wel erg stressvol.  Als een hond voor het eerst naar het trimsalon komt en al klitten heeft, dan is die eerste kennismaking dan ook nog eens onaangenaam, met alle gevolgen vandien...


Wat zijn dan de voordelen van op jonge leeftijd te starten met deze gewenning?


1. Het baasje krijgt een goeie uitleg over het correct gebruik van de juiste trimmaterialen (niet alles wat in de gewone handel te verkrijgen is, is goed voor bepaalde types van vacht).


2. Het baasje krijgt tips om thuis te oefenen met kammen, zodat dit geen gevecht wordt.


3. Het is een onderdeel van de socialisatie om te leren omgaan met nieuwe situaties en geluiden.


4. Een pup die het trimmen gewoon is, zal op volwassen leeftijd goed meewerken in het salon, wat de duur van de trimbeurt korter maakt en dus ook de prijs laag houdt.


5. Een pup die regelmatig gerimd wordt, heeft geen klitten en zal thuis ook makkelijker te onderhouden zijn.


Wat zijn de voorwaarden?


De pup moet volledige gevaccineerd (of getiterd) zijn, met bewijs daarvan in zijn boekje.

De pup moet minstens 12 weken zijn en maximum 16 weken om in te stappen.