Tips en vragen

Tips en vragen

Enkele tips:


Voor een aangename ervaring voor uw viervoeter, hier enkele tips die het trimmen gemakkelijker maken:


Laat uw hond voldoende uit vooraleer u naar het trimsalon komt.  Een behandeling kan al snel enkele uren duren en met een volle blaas is dat echt niet aangenaam.


Behandel uw hond regelmatig met producten tegen vlooien en teken, zodat u geen meerkost moet betalen voor ongenode gasten.


Onderhoud de vacht van uw hond goed, zodat het borstelen geen pijnlijke zaak wordt door de klitten.  Train uw hond hiervoor van pup af aan.


Geef uw hond geen eten vlak voordat u komt.  Met een volle maag op de tafel staan is niet leuk.


Breng de hond steeds aan de lijn, om onverhoeds weglopen te voorkomen.


Breng me op de hoogte van eventuele gezondheidsproblemen waar ik rekening mee kan houden (vb. pijnlijke plekken, huidproblemen,…).


Voor de hond is het meestal beter als het baasje er niet bij is.  Raar maar waar: ze zijn meestal rustiger.  Enkel bij agressieve of extreem angstige honden is het soms beter dat het baasje er bij blijft.


Soms is bij een eerste trimbeurt niet volledig aan uw wensen voldaan: vertel het me dan.  Bent u echter wel tevreden: vertel het door aan anderen!


Veel gestelde vragen:


Vanaf welke leeftijd kan ik met mijn hond in het trimsalon terecht?

Vanaf 12 weken kan u al met uw pupje komen.  Het is zelfs heel belangrijk om die eerste trimbeurt niet te lang uit te stellen.  Tijdens de socialisatieperiode is het heel belangrijk om veel indrukken op te doen.  Een aangepaste puppytrimbeurt is een goede voorbereiding op het echte werk.


Kan een trimbeurt ook in de winter, als het koud is?

Ja.  De hond wordt goed droog geblazen en mits hij nadien niet direct in de koude buiten moet zitten, is dit geen probleem.


Doet het plukken van een hond pijn?

Nee, de haren die geplukt worden zijn dode haren die vlot loslaten.  Het kan voor de hond zelfs aangenaam zijn om van die jeukende, rijpe haren verlost te zijn.


Is het zinvol om met een kortharige hond naar het trimsalon te komen?

Ja, ook kortharige rassen verliezen haar.  Daarnaast wordt niet alleen de vacht van uw hond onder handen genomen, maar ook de oren en nagels.


Kan ik in het trimsalon terecht voor enkel een borstel –of wasbeurt?

Ja, een tussentijdse borstelbeurt kan zinvol zijn bij moeilijk te onderhouden vachten en helpt de volgende grote trimbeurt aangenamer te maken doordat er minder klitten zijn.  Soms moet de hond enkel eens gewassen worden, omdat dat bij u thuis onmogelijk is.  Voor deze behandelingen wordt enkel het uurtarief gevraagd.  Ik laat dit echter per uitzondering toe.


Wordt mijn hond verdoofd tijdens de behandeling?

Nee, de hond wordt enkel ter plaatse gehouden met een riem aan de halsband en onder de buik, dit om vallen te voorkomen.  Enkel bij agressieve honden kan er een muilband aangedaan worden.


Hoe dikwijls moet ik met mijn hond naar het trimsalon?

Dat hangt erg van het ras en de ‘coupe’ af.  Hondjes die in model moeten geknipt worden, komen best elke 6 à 8 weken op bezoek, plukhonden hebben genoeg aan 2 à 4 keer per jaar, de anderen hebben meestal genoeg met een tweetal beurten per jaar tijdens de ruiperiode.


Hoe vaak mag een hond gewassen worden?

In principe mag een hond zo vaak gewassen worden als u wil, mits gebruik van een goede hondenshampoo.  Gebruik nooit een shampoo voor menselijk gebruik, de PH-waarde is niet goed voor de huid van de hond.


Alleen honden die enkel buiten leven worden beter zo weinig mogelijk gewassen, omdat hun vacht een waterafstotende bescherming heeft die vernietigd wordt bij teveel wassen.


Kan ik met bancontact betalen?

Ja, ik aanvaard cash, de betaalkaart of de payconiq app.  Betalen bij afhalen aub!


En verder...je moet zeker deze link eens lezen!

http://groomingyourfurryfriend.blogspot.be/2012/04/why-does-it-cost-so-much-to-have-my-dog.html